Alimente de evitat când alăptezi


mamaTrebuie să înțelegem că tot ce mâncăm în perioada în care alăptăm, influențează permanent savoare și mai ales consistența laptelui. Grija acordată alimentației celui mic trebuie să fie permanentă, ca mame trebuie să reușim să oferim celui mic un raport echilibrat de substanțe nutritive și putem face asta doar dacă avem grijă la propria alimentație.

Am făcut un mic „top” cu alimentele pe care trebuie să le eviți atunci când alăptezi și sperăm ca informațiile să fie utile:

– Grăsimi. În mod normal de aceasta trebuie să ne ferim nu doar în perioada în care alăptăm, însă acum poate că este momentul să încercăm adoptarea unui stil de viață mult mai sănătos. Dacă ne gândim la organismul bebelușului, acesta este încă foarte fragil. O alimentație bogată în nutrienți și vitamine este o alegere înțeleaptă, pentru tine și cel mic.

– Alimente picante. Există riscul să provocăm agitație celui mic. De preferat să evităm produsele picante.

– Băuturi alcoolice. Ideal ar fi sa renunti total la alcool in perioada in care alaptezi și nu spunem doar noi asta, o spun și pediatrii care fac frecvent studii în acest sens. Dacă totuși consumi o mică cantitate de alcool, ai grijă ca până la alăptarea celui mic să treacă o perioadă minimă de două ore.

– Cafea. În general stările de insomnie sunt cele provocate de cafea, cu toate că putem introduce cafeina și prin alte alimente: ciocolată, sucuri, ceaiuri. Recomandăm evitarea produselor care conțin cafeină.

Lasă un răspuns