Acupunctura, calmantul meu fără efecte secundare


Toată lumea a auzit de acupunctură, însă câți dintre noi au încercat un tratament? Probabil nu foarte mulți… Din ignoranță sau poate din scepticism, nu știm nici măcar la ce anume ne-ar putea ajuta acupunctura.

Știm cu toții ca e o tehnică practicată încă din Antichitate, dar oare este suficient pentru a-i oferi credibilitatea cuvenită?

Acupunctura - Remedii

Acupunctura – Remedii

Pentru cei care au nevoie de dovezi palpabile, se pare că știința a reușit să ne ofere câteva răspunsuri. Studiile efectuate în ultimii ani au dovedit eficiența acupuncturii în calmarea durerii. Asta înseamnă că avem la îndemână un calmant împotriva durerii fără efecte secundare! Acupunctura s-a dovedit a fi o metodă foarte bună de a calma durerea cronică și asta printr-o modalitate noninvazivă și sigură. Comparativ cu medicamentele disponibile, cu efectele secundare aduse de acestea, mai ales pe termen lung, acupunctura poate fi o soluție foarte bună pentru multe persoane ce suferă de durere cronică și nu numai; aici putem vorbi de durerile reumatice, articulare, lombalgii, sciatalgii, dureri menstruale sau dureri de cap.

Dar cum funționează acupunctura în calmarea durerii? Ceea ce au observat oamenii de știință este mai mult decât interesant. Se pare că acele folosite în acupunctură sunt capabile să moduleze activitatea sistemului limbic și a sistemului subcortical, astfel reușind să influențeze percepția durerii. Având în vedere aceste studii științifice, nu ne vom mira de succesul acupuncturii. Ea este prezentă în clinici și spitale alături de tratamentele alopate. În aceste clinici chiar și pacienții ce urmează a fi supuși unor intervenții chirurgicale foarte laborioase, precum operații pe inimă, au posibilitatea de a folosi acupunctura ca alternativă pentru anestezia generală. Riscul anesteziei generale este înlăturat, dar pacienții beneficiază de același confort pe durata intervenției chirurgicale. Pare incredibil cum un ac reușește să ofere un asemenea efect, însă, după cum am menționat mai sus, există o explicație ştiințifică.

Acupunctura promite tratarea mai multor afecțiuni, tot mai mulți oameni apelează la acupunctură pentru avantajele aduse: reducerea medicamentelor sau chiar eliminarea lor, reducerea perioadei de spitalizare, reducerea perioadei de recuperare, prevenția unor afecțiuni, diagnosticarea precoce, etc.

Mulți apelăm la acupunctură doar ca ultimă resursă de vindecare, după ce medicina tradițională nu reușește să rezolve problemele de sănătate. Noi vă recomandăm să încercați acupunctura ca și tratament atât în paralel cu medicina tradițională, cât și ca tratament integral.

Consultați-vă cu medicul dumneavoastră în legătură cu posibilitatea unui tratament ce implică acupunctura, pentru că acupunctura poate trata mai multe afecțiuni, cum ar fi:

  • Tulburările Cardio Circulatorii
  • Afecțiunii dermatologice
  • Tulburările hormonale
  • Tulburările respiratorii
  • Tulburările sexuale
  • Tulburarile digestive
  • Afecțiuni ale sistemul urinar
  • Afecțiuni osteo-articulare atât în faza acută cât și cronică
  • Tulburările neurologice si psihice

Efectuată de un specialist în mod corect, acupunctura este noninvazivă și lipsită de riscuri sau efecte secundare atunci când o comparăm cu un tratament alopat.

Acupunctura - Remedii

Acupunctura – Remedii

Când decideți să apelați la acupunctură ca și tratament pentru diferite afecțiuni, vă recomandăm să selectați cu atenție cabinetul și persoana care va efectua tratamentul; este foarte important să știți că acupunctura poate fi exercitată doar de absolvenți de medicină!

Astfel, cine dorește să renunțe la cutia de calmante pentru durerile reumatice sau banala durere de cap, poate apela cu încredere la acupunctură. Noi o recomandăm, de aceea vă propunem să încercați să fiți mai flexibili în gândire și să aveți încredere în medicul dumneavoastră specialist în acupunctură.

Lasă un răspuns