20 de motive ca să folosești uleiul de Oregano

Uleiul esențial de Oregano (Origanum vulgare) nu are o notorietate ca și alte uleiuri esențiale dar o să încercam în acest articol să vă împărtășim beneficiile pe care le are cu voi. Uleiul esențial de Oregano este cu siguranță un ulei pe care veți dori să îl aveți  în arsenalul dumneavoastră cu medicamente naturale.  Substanța denumită Carvacrol care se găsește în uleiul de Oregano sălbatic (acesta este specia de interes medicinal, cel de cultură este de interes culinar), este considerat unul dintre cele mai puternice anti-virale, anti-bacteriene și anti-fungice substanțe obținute pe cale
naturală. Această substanță din uleiul de Oregano omoară paraziții de orice natură. Mai mult, acțiunea sa a fost comparată cu acțiunea antibioticelor și s-a dovedit că oregano prin conținutul de carvacrol, distruge bacteriile rezistente la unele antibiotice.

Carvacrol poate fi utilizat atât pentru uz extern cât și pentru uz intern. Iată cum puteți folosi uleiul esențial de Oregano :

 1. Calmant al durerilor articulare: pur și simplu se amestecă cu un ulei de transport (ulei de cocos, ulei de migdale, etc) și se masează brațele, pornind de la degete înspre umeri.
 2. Anti-îmbătrânire: datorită efectului său antioxidant ridicat, este un instrument extraordinar împotriva îmbătrânirii. De asemenea se adaugă la un ulei purtător sau în crema de noapte obișnuită și se masează fața.
 3. Afecțiuni respiratorii: se face masaj pe piept și apropierea căilor respiratorii, tot într-un ulei purtător (uleiul de cocos fracționat) împreună cu câteva picături de ulei de Oregano.
 4. Îndepărtarea verucilor: aplicați uleiul de oregano direct pe veruci cu un tampon din bumbac de mai multe ori pe zi, până la dispariția acestora.
 5. Mătreața: se adaugă câteva picături în șamponul tău preferat (a se evita contactul cu ochii).
 6. Imunostimulator: se aplică la tălpile picioarelor, înainte de culcare, pentru a stimula sistemul imunitar.
 7. Îndepărtează insectele: acest ulei poate fi adăugat în sprayul de gândaci pentru a îndepărta țânțari și purici. Îl puteți pulveriza și pe salteaua de pat.
 8. Omoară paraziții intestinali: dacă urmați un tratament pentru paraziți, încercați frecarea tălpilor picioarelor cu ulei de oregano prin mișcări circulare și pe zona stomacului în sensul acelor de ceasornic.
 9. Pecingine (infecție fungică pe piele sau păr): creați propriul amestec din ulei de ceai verde și ulei de oregano în părți egale întru-un ulei purtător și aplicați de mai multe ori pe zi până dispare.
 10. Picior de atlet: se aplică la fel ca și pentru pecingine, dar în plus mai spălați pantofii și ciorapii în apa unde a-ți pus câteva picături de ulei de oregano.
 11. Dezinfectant natural pentru mâini: se amestecă câteva picături de ulei esențial de oregano cu ulei de migdale sau ulei de cocos și se masează energic mâinile.
 12. Dezinfectant: combină 10 picături de ulei esențial de oregano cu 15 picături de ulei de lavandă într-o sticlă cu pulverizator, adăugați 100 ml de oțet de mere și folosiți-l ca și spray dezinfectant. Agitați înainte de fiecare utilizare.
 13. Ameliorează artrita: folosit extern uleiul de oregano este foarte eficient pentru atenuarea simptomelor dureroase ale artritei. Creșterea flexibilității articulare și musculare.
 14. Probleme menstruale: s-a descoperit că uleiul de oregano ajută la echilibrarea hormonilor și dă o stare de calm, de asemenea ajută în amenoree (blocajul menstrual).
 15. Eritem fesier la bebeluși: se amestecă câteva picături cu ulei de nucă de cocos și se aplică în zona afectată.
 16. Acnee: tamponează cu amestec de ulei de oregano și un ulei purtător direct pe acnee în fiecare zi.
 17. Ciuperci și mucegai: adăugați într-o sticlă cu pulverizator, apă și câteva picături de ulei de oregano, aplicați în locurile afectate, în special în cadă și la duș. Se agită înainte de fiecare utilizare.
 18. Tratează ciuperca unghiei: se combină mai multe picături într-un vas cu apă caldă unde se mențin mâinile și picioarele câteva minute, apoi se pot masa cu ulei esențial de oregano împreună cu un ulei purtător.
 19. Eczema: alegeți un ulei purtător și puneți câteva picături de ulei esențial de oregano și masați ușor zona afectată.
 20. Răceala și gripă: puneți câteva picături de ulei esențial de oregano într-un difuzor, inhalați 10 minute seara înainte de culcare. Această procedură atenuează simptomele de răceala, are efect antibacterian, mucolitic și expectorant, în același timp ucide microbii din încăpere.

Notă: la femeile gravide nu este indicat a fi folosit, deoarece modifică hormonii și ar putea provoca avort spontan.

Cu bine.

Lasă un răspuns