13 sfaturi pentru un post sanatos și de succes

Ne-am gândit să revenim cu sfaturi pentru un post sănătos și când vorbim despre post, înseamnă un fast-food de 24 de ore cu apă și numai ceai din plante.

De-a lungul istoriei, postul a însemnat o perioadă de curățare sufletească și trupească. Mari filosofi precum Platon, Hipocrat și Socrate, l-au recomandat pentru vindecarea corpului. Postul nu înseamnă numai purificare sufletească, înseamnă și detoxifierea organismului, dietă pentru a slabi, ajutor pentru vindecarea organismului, scăderea nivelului glicemiei, întinerirea și prelungirea vieții și nu în ultimul rând înfrumusețarea pielii, creșterea calității somnului, scăpam de anxietate, tensiune și stările de disconfort dispar îmbunătățind digestia.

 1. Postul – este cu siguranță mental – mai ales în primele momente, trebuie să fii pregătit pentru asta, ești conștient ce faci, de ce o faci și că este pentru un timp limitat. Nu încercați să faceți asta prea des și prea mult timp.
 2. Fii pregătit. Nu este recomandat să recurgi la post înaintea unui eveniment important până când nu iți cunoști reacțiile și te asiguri că nu te vei confrunta cu dureri de cap, asociate procesului de detoxifiere.
 3. Fă această zi ușoară. Planul pentru această zi este mai multă odihnă, poți merge ziua o oră pe jos, dacă nu ai ceva de făcut, poți să tragi un pui de somn.
 4. Planifică un program. Când te hotărăști pentru o zi de post consultă programul, i-a în considerare activități care îți vor opri mintea să se gândească la mâncare, găsește activități de recreere, liniștite.
 5. Fi conștient de emoțiile tale. Toată lumea reacționează diferit, trebuie doar să fi receptiv la ce simți și nu te grăbi să scapi de această zi.
 6. Consultă un specialist. Dacă ai nelămuriri, consultă un medic sau farmacistul. In ansamblu, postul nu este dăunător dar se produc unele modificări în organism (am enumerat mai sus), medicul știe istoricul tău. In general încercarea postului este o decizie simplă.
 7. Fă-o să fie ca o vacanță pentru organismul tău. Taie felii de lămâie și lime, cumpără o sticlă nouă de apă, adaugă uleiuri esențiale în apă (oregano, portocale, etc ). Încearcă un ceai nou din plante.
 8. Bea, bea, bea. Asigurate că bei suficientă apă sau ceaiuri pe bază de plante în timpul zilei.
 9. Încheie postul în mod treptat, nu trece direct la gogoși sau mâncăruri junk-food. Începe o altă zi din viată obișnuită cu o masă sănătoasă sau cu un amestec de proteine, aproximativ 500 de calorii.
 10. Oprește-te dacă este nevoie. Dacă te simți rău sau slăbit, ar putea fi necesar să te oprești. Dacă te simți foarte înfometat ia câteva migdale și te vor ajuta să mergi mai departe.
 11. Cunoaște beneficiile. Postul este conceput pentru a oferi organismului și sistemului digestiv o pauză. Acest program îți păstrează corpul receptiv pentru a ajuta la arderea grăsimilor toată ziua.
 12. Realizând acest post nu este o soluție rapidă. Postul nu te face să scapi de 5 kg peste noapte, nu te cântări înainte și după post. Grăbește pasul în această zi, urcă scările mai alert.
 13. Relaxează-te. Postul conferă un sentiment de flexibilitate și mai multă energie.

In concluzie, sunt suficiente motive pentru a lua în considerare efectele postului, sunt declanșate diverse procese care contribuie la prelungirea vieții. Medicii subliniază că nu sunt recomandate pauze alimentare prelungite, așadar vă îndemnăm să discutați cu medicul sau cu un cadru specializat în domeniu privind privarea alimentară.

Cu bine.

Lasă un răspuns